torsdag 5 juni 2008

Sverige i spillror


Ingen vet hur det hände, eller riktigt när det började ske men för ett antal år sedan, strax innan Stockholm förstördes började människor i Skandinavien förändras. Ett fåtal, till synes slumpmässigt utvalda, började tänja på gränser mänskligheten gett oss. Det märktes först som fysiska förändringar, en full kvinna som rev en bar med sina bara händer, en ung flicka som överlevde ett fall från sjunde våningen. Då detta började uppmärksammas visade sig även andra ”förändringar”- förmågan att vidga sitt medvetande och ta sig in i andras tankar, eller de tvillingpar på Gotland som en dag, hand i hand, leendes svävade upp mot molnen.

Inom loppet av bara någon månad förändrades hela det politiska klimatet i Sverige, och för Sverige internationellt. Ryska, amerikanska och europeiska agenter och militärer lade sig genast i rikets styrning, samtidigt som allvarliga konflikter uppstod mellan ”novor” med övernaturliga krafter. Historieskrivningen är beroende av vem som berättar, men klart är att någon sköt det första skottet, och Sverige kastades in i ett blodigt inbördeskrig, som initierades av den explosion som jämnade Stockholm med marken, och som än idag gör staden omöjlig att vistas i.

Under kriget som skedde försökte FN skapa fred med hjälp av framförallt amerikanska trupper. De som dock avslutade kriget var Partiet, en ny sammanslutning av novastödda politiker ledda av Henrik Örn. Detta parti, med tydliga förankringar i fascistiska kretsar lyckades med hjälp av sin novamakt stävja alla fientliga trupper, och fick också mandat från FN att styra landet.

Partiet tog det söndervittrade och trasiga landet in i en tre år lång mardröm fyllt av förföljelse, våld och censur. Detta accentuerades under Vindarnas natt, då partiets Svartrockarpoliser vandrade genom Malmö, som stormvindar och arresterade tusentals icke-partitrogna och tog dem till omskolningsläger. Till slut reste sig flera av de icke-partianknytna novorna och lyckades vid slaget vid Limhamn krossa Partiet. Landet styrs nu av en kommitté utsedd av FN. På andra sidan sundet, i Danmark väntar fortfarande de amerikanska pansarvagnarna…

Kommittén består av människor från Sverige, representanter från USA, Ryssland, och Europa, samt två novor. Dessa är den självutnämnda guden IO, som leder sina hängivna Ioniter och som styr över den nybildade novastaden Novus (skapad i resterna efter Ystad), samt legosoldaten Centurion, som ledde Milleniegruppen i slaget om Limhamn.

Runt om i Skåne pågår uppbyggnaden av riket, men fortfarande är många människor isolerade och utsatta för banditers attacker. Kyrkan samlar människor och hetsar dem mot novornas övermänsklighet. Norr i landet är laglösheten nästan total, förutom Värmland som bildat en självutnämnd stat under novastyre- Röda Sonja leder sitt folk med järnhand.

Vem ska leda det nya Sverige?
Kommer landet att resa sig från ruinerna?
Vem står slutligen på tronen, människor monster eller gudar?


Något som bör tilläggas?

Inga kommentarer: