måndag 30 juni 2008

Session 5.


Preludium

Mycket har hänt på ett par korta dagar, i väntan på mötet med FN-ssäkerhetsråd. Från Gotland har det kommit rapporter om en kvinna som eruptat under natten och bränt ihjäl sin familj. Kvinnan, som var en fastlandsbo, inflyttat till öbor, lycnhades av människor, spikades upp på en laduvägg, och brändes till döds. På flera håll i landet, och i utlandet har kristna fanatiker demonstrerat i stöd för Gotlänningarna. Hemma I Novus fick IO hindra flera novor från att ta sig till Gotland och börja röja…

Från Värmland har det kommit rapporter om att en viss frihetskämpe vid namn Jesper Ljung levt rövare i Karlstad- Robin Hood från skogarna har slagits med novorna knutna till det värmländska riket.

Påven har fördömt tanken om novan som en övermänniska.

Inledande scener

I skogarna söder om Vombsjön samlar Centurio byborna, och pekar ut dem som Svartrockare. Byns ledare vägrar erkänna tills den gamla förslavade kvinnan pekar ut att de tidigare byborna ligger begravda vid sjön. Milleniegruppen hittar två gravar. Svartrockarna fängslas som kreatur i lastbilar och körs söderut till Milleniegruppens bas i Skanör.

IO kommer till Novus och upptäcker att Röda Sonja och André är försvunna.

Centurion kallas till Malmö sjukhus. Han hör skott i bakgrunden. Centurion kastar sig rakt upp i luften och flyger med superhastighet från Klinta till Malmö. Då han närmar sig sjukhuset ser han en väldig förödelse. Ena väggen på sjukhusets översta två våningar har sprängts utåt och kastat tegelstenar över flera kvarter. Massor av människor ligger skakade, polisbilar står med sirenerna fortfarande på. Massvis av vitklädda sjukvårdsmänniskor, som ser ut som små vita oskyddade myror i Centurions ögon. Centurion landar vid sina män på Robins våning i sjukhuset. Flexiglasfängelset är uppbänt och rivsåren i väggarna är tydliga tecken på Röda Sonjas telekenisi. Robin är borta. Centurion går till kanten av den sprängda våningen, svävar uppe i luften och tittar ut över förödelsen, ”Om det någonsin fanns något mellan oss, så är det över nu”. Centurion säljer av Obesvarade kärlekens nyckel.

Session 5.

FN-rådet ska avgöra kommitténs framtid, och vem som är skyldig, Hong eller IO och Centurion.

IO och Centurion flyger med privata jets till New York. De mottas som superkändisar med hundratusentals människor som samlats för att hylla dem som gudar, och hjältar. De kristna fientliga demonstrationerna dränks i hyllningskörerna… Hjältarna bor på Ios hotell Vanity Hotell.

I en scen åker IO genom gatorna i en öppen bil som kör i åttio. Han står upp i baksätet utan att påverkas av fartvinden, och tar bara in människornas hyllning- ”Jag är ingen Gud men…”. Ios kappa rör sig inte efter fartvinden, utan efter sin egen vind…

Hjältarna kallas inför säkerhetsrådet i FN. Mängder av människor är församlade i den väldiga salen, mängder av tolkar och jurister. Förhören börjar, och det tar sju dagar innan rådet fäller sin dom. Inför och under förhandlingar använder hjältarna, och Hong och amerikanska armén sina resurser och kontaktnät för att påverka rådet.

Resurser

Centurion äger Sig Sauer och lovar bort en stor order till Egyptiska regeringen för att få deras stöd.

IO äger en mediamaskin som pumpar ut IO-dockor, och annat i samma linje, leksaker, tecknade filmer etc. IO låter göra en ”Sagan om ringen”- film och släpper teasern nu. Med en karaktär som anspelar på Hong, Hing och som är som Ormtunga. IO släpper en novainspelad rockskiva med subliminala meddelande som hyllar IO och Centurion.

IO använder sina resurser i form av utgivna böcker, i stil med DR Phil, men även tyngre filosofi. Dalai Lama har gett ut en bok vid namn ”Mina samtal med IO. Ur detta framkommer att tibetanerna använder IO som en ikon i sin kamp mot kommunistpartiet i Kina, på samma sätt som IO slogs mot Partiet i Sverige. Kina är alltså också en stor fiende till IO och Novus. Inga fler utbrytarstater i världen, tack!

Centurion lovar bort stora resurser till Nathan Lang, Centurions allierade inom amerikanska diplomatkåren (som inte vill att amerikanska armén ska få sitt krig). Centurion lovar bort: information, faciliteter och kontakter- vilket Nathan kommer att använda under kommande spelpass.

Kontaktnät

Konflikten mellan Hong och Centurion inleds. Hong stöds av amerikanska arméns kontaktnät, och Centurion av Ios kontaktnät.

De tre inledande dagarna är fyllda av allehanda skamgrepp. Amerikanska armén mutar tolkarna i sin översättning. Hong använder sin superhypnos för att manipulera topparna runt ryska presidenten.

Centurion säljer ut info om den hemliga forskningsbasen i gruvorna i Bjuv, under den amerikanska militärbasen.

Amerikanska armén lägger fram bilder av hur Centurion och Hong slåss och krigar. Centurion lägger fram bevis som visar att detta var för en god sak. Armén har satellitbilder som visar hur André utplånar Ystad, och gasar ihjäl tusentals. Några dagar senare sitetr IO och André och pratar i godan ro…

Centurion satsar enorm energi på att höja sitt kontaktnät två gånger (specialregel för denna konflikt eftersom kontaktnät är den enda färdighet som får användas). Dessa höjningar representerar kontakter inom ryska underrättelsetjänsten, och kontakten med Nathan Lang och amerikanska diplomatintressen.

Efter kraftiga skador på bägge sidor får alla inblandade en refreshmentscen för att fylla på pools. Detta sker på den tredje dagens kväll.

Centurion ställer upp i en specialkväll för Ultimatefighting och krossar trettio kämpar i ringen. Detta trots att novornas krafter försvagas enormt mycket så fort de lämnar nordisk mark… Över hela världen sänds bilderna av hur Centurion slåss, vilket Yin-Tech så klart använder för att skapa vapen som kan ta ut honom…

IO ställer upp i Opera Winfrey och charmar röven av henne.

Under de fyra sista dagarna sker än mer dramatiska ting. Hong ger ut böcker om förrintelsen i Frankrike, med subliminala budskap där Centurion liknas vid Hitler…. Man kopplar även in Nietzsches Ubermensch.

Centurion köper Det dåliga ryktets nyckel, vilket innebär att han får erf då någon framställer honom i dålig dager.

IO håller brandtal. IO gör Mystiska gester, och har ett Övermänskligt ego. IO ändrar utseende och går under förklädnad med felaktig info till USAs armé.

Centurion släpper info om mutade tolkar. IO flyttar en fabrik till Franktrike, vilket gör Österrike sura, eftersom den låg där först. Centurion öppnar Malmö för kinesiska intressen. En företagspark ska byggas där. Detta får Kina att gå ut och avslöja att Yin-Tech inte har något med Kina att göra, det är bara en täckmantel.

Hong skickar diplomater till fina coctailfester i Frankrike. IO skickar med sin Fanatism hundratals skrämselprogagandister till Kina som talar om att novorna kan bli världen undergång.

IO och Centurion försöker svartmåla Hong med ”bevis” på att han ledde partiets koncentrationsläger.

Till slut, efter sju dagar och kvällar, drar sig säkerhetsrådet undan för förhandlingar. De återvänder med sitt beslut. Kommittén ska införas igen. Centurion och IO ska återinföras som delegater. USA uppmanas att bytta ut sina representanter och att ta avstånd från Hong.

Hong och de amerikanska representanterna stormar ut från mötet. Under dagarna som följer vägrar USA att svara på frågor om Hong, eller om representanterna. En General vid namn Macinsey fördömmer FN-rådets beslut i ett uttalande, och säger att armén kommer att fortsätta bevaka USAs och frihetens intressen i södra Sverige, med eller utan FNs stöd.

I efterspelet av rådet försöker Centurion använda sina resurser för att spåra upp Hong. Hong lyckas dock lura bort honom.

Så, fortsättning följer! Vi ska försöka köra enpersosnsessioner varsin gång, och sedan kör vi i Skåne igen… Känns som om världen blivit lite mer tydlig.

Inga kommentarer: