torsdag 5 juni 2008

Rollpersonerna


Andreas “IO” Andersson

IO med sin övermänskliga utstrålning har blivit en halvreligiös eller filosofisk ledare som talar om novornas väsensskilda natur gentemot människorna, och om nödvändigheten av fredlig samexistens. Han säger inte riktigt emot sina följeslagare ioniterna när de talar om honom som en gud, men hans sambo gör allt hon kan för att plocka ned sin Andreas på jorden så att deras dotter ska få en mänsklig uppväxt.

IO kan kontrollera de kosmiska krafterna som styr universumet. Genom det kan han, om han vill det nog, göra nästan vad som helst. Men det han visat sig duktig på är att skjuta strålar av kosmisk energi och snabbt frambringa både större och mindre kraftfält. Han transporterar sig genom att teleportera sig (och andra) till den tänkta destinationen, en färdighet som ibland kommer in som väldigt behändig i stridssituationer, då han kan anfalla från flera håll.Som sin superhjältepersonlighet har Andreas ett helt annat utseende som han automatiskt har på sig då.

Marcus “Centurion” Arkas


Under kriget etablerade legosoldaten Centurion Millenniegruppen som en sorts konsultfirma för novor som jobbade för pengar. Nu är han mer av en politiker och arbetar för att han och hans legonovor ska ha största möjliga frihet till vinning i det nya Sverige som han är med att bygga upp. Men parallellt så letar han efter varje möjlighet att röja undan sina gamla fiender så fort han får upp spår på dem.

Centurion har flygförmåga och superfysik. Samt förmågan att utöva viss kontroll över novors förmågor i närheten, till exempel för att dämpa sina fienders styrka.

Inga kommentarer: