torsdag 5 juni 2008

Spelpass 2.


En procession av novor vandrar i morgondiset genom Ystad bärande kistan som innehåller den döda novan Sandra. Längst fram gå IO, och han leder sina trogna ner mot vattnet, till en liten stig av stenar som leder ner på stranden och vidare ner på havsbotten. Vattenmassorna delar sig och nororna går ner under vattenytan och begraver kroppen långt under vattenmassorna. En stenstod reser sig ur marken för att märka ut graven.

Robin, som var sandras vän närvarar eh vid begravningen. Istället låser han in sig i badhuset med hjälp av sitt kraftfält. Han stänger strömmen i hela staden och släpper inte ut André som föröker få hjälp av IO via sin mobil. Centurion försöker tröstlöst slå sig genom kraftfältet.

Det visar sig att Sandra dolde döda människor i sitt hus. Tydligen försedde hon Robin med livskraft.

Centurion skuggas av någon genom staden. Det visar sig vara Tundra som tror sig vara utkastad från Milleniegruppen. Hon tas till nåder av centurion. Tundra upplyser honom om att Macke och Sonja dragit sig tillbaka i Sonjas lägenhet för att, ja, prata vuxenprat. Centurion blir vansinnig och flyger dit, drar ner balkongen och kastar den in genom fönstret. Sonja jagar honom ut över havet. Hon fångar honom i sitt kraftfält och doppar honom rejält i Östersjöns saltvatten. Sonja erbjuder återigen Centurion att gå med i hennes här. Hon utlovar krafter som han inte ens kan föreställa sig och antyder att något kommer att häda ni framtiden som han vill vara del av. Sonja är något stort på tråden. Centurion vägrar dock deltaga i detta fula spel. Som en gåva ger Sonja Centurion info om att Skinn, en av Hongs medhjälpare finns i Skåne och gömmer sig på en gård.

Centurion tar med sig IO och två medhjälpare och söker upp Skinn. Det visar sig att Skinn förslavat sina två systrar, dödat resten av familjen och gjort omderas familjegård till ett tempel ägnat åt IO. Det blir strid och Skinn nedkämpas. Han berättar att Hong finns i Skåne, och att Yin-tech har sin bas under det amerikanska armélägret i Bjuv. Skinn berättar också att han inte längre kan vara allierad med Hong eftersom Hong förändrats radikalt och inte längre vill veta av Skinn eller Skinns ideal. Vad detta innebär får våra hjältar aldrig riktigt reda på. Centurion avrättar kallblodigt Skinnoch lämnar honom till de skånska vildhundarna. Skinns systrar tas hand om av IO som placerar dem hos sin trognaste prästinna Kerstin som bor på en avlägsen gård norr om Ystad.

IO tar sig till Ans förskola, och har med sig en kusin till Linda, den eldiga nybakade jursiten Cajsa. De konfronterar personalen och föräldrarna som är där- alla anhängare till ystadkyrkan. AN har blivit riven av de andra barnen men detta vägrar de vuxna att erkänna. IO vill ta AN från förskolan men det finns få fungerande förskolor i det sönderslagna Nya Sverige...

IO tar med AN på en rutinundersökning hos läkaren Sofia. På två år är AN nu fem år mentalt och kroppsligt. AN har dessutom börjat rita märkliga äggformade bilder, och bilder av en flammande ängel som AN säger sig prata med i sina drömmar. Sonja berättar att Joss vill hoppa av från Röda Sonja och kan erbjuda information om Röda Sonja. Han vill dock ha politisk immunitet. IO ska försöka ordna detta med kommitén. Joss var Sofias man före kriget. Han har deras två döttrar, Tindra (12 år) och Lovisa (8 år) i Värmland. Tydligen övergav Sofia sina döttrar när hon fick sina krafter, och Joss tog hand om dem. Sofia har nu grymma skuldkänslor för detta och längtar efter sina barn.

Efterforskningar på Sandras mördare fortsätter. Mackie utmanar Centurioen och hänger ut honom och IO som misslyckade i att hitta mördaren. Centurion kaxar upp sig mot Mackie som måste ge sig, och blir “nedstirrad”.

Mördaren måste ha skjutit de fyra sandrorna i samma ögonblick och dessutom kunnat förutse exakt var de var, och kunnat veta att de skulle vara synliga alla fyra, samtidigt från kyrktornet...

Kristna tokstollar hänger utanför Ios hus. De vill ha tillbaka AN och Linda till kyrkan. Dessutom delar de ut flygblad om de livsfarliga novorna i Novus. Nyheterna om Robins existens och André sprider sig på tevekanalerna.

Robin blir allt knäppare i sitt badhus och André vädjar om hjälp. Robin är döende. Om hans kraftfält försvinner läcker Andrés dödliga gas ut.Till slut bryts Robins kraftfält ner och Andrés gasmoln börjar sprida sig över staden. IO räddar dock situationen genom att fånga in gasen. Han får hjälp av ingen mindre än Sonja som tar hand om gasen, och håller den i sitt kraftfält. Centurion jagar ifatt Robin och sänker honom (som dock är försvagad rejält...) i en stid på ett snötäckt fält.

Robin berättar sin livshistoria...

Robin var med i Stockholm som officer då krigen började bryta upp och man begav sig ner i de underjordiska kamrar därifrån armén ska styras. Forksare lokaliserade ett mystiskt föremål långt nere i urberget. Det var äggformat och kallades därför “ägget”. Dessutom hade ägget någon form av innehåll och tycktes vara öppningsbart...

Forskare lyckades ta fram en stenbit som legat i närheten av Ägget och såg att det ej var sten från jorden. Denna stenbit kom Robin över. Robin var på väg in i Stockholm den dagen forskare trängde in med sonder i berget för att nå fram till ägget så att de skulle kunna undersöka det. Vad som hände är oklart men hela Stockholm exploderade, och täcktes av ett partikelmoln som än idag förvrider och dödar alla, novor och människor, som tar sig in i Stockholm.

Robin var i bombens närhet men klarade sig tack vare att hans novakrafter manifisterades i den stunden. Han tog sig därifrån men har sedan dess haft en kropp som bryts ner och måste byggas upp med mänskligt liv.

Robin sökte så småningom sin tullflykt till en gård norr om Gävle. Gården ägdes av Hong och var en tillflykt för omänkliga novor. Det var ett ställe där Robin kunde känna sig välkommen trots sina vampyrtendenser... Robin träffade där Sandra som blev hans livskamrat.

På gården fanns den grupp som sedan blev GUGS, en grupp novor som hatade människor och dödade dem. Alla tre förvridna och omänskliga, äckliga i människors ögon. Dessa blev sedan partiets SS-trupp, ledare för koncentrationslägret i Småland.

På gården i Gävle berättade Robin för Hong om ägget men ångrade sig sedan. Han ville inte att någon ska komma i närheten av ägget. Robin berättar att Hong idag försöker få med honom på sin sida för att utnyttja Robins krafter och kunskap för att komma åt ägget. Detta vill ej Robin. Han måste dock ha någon som ger honom livskraft, eller dö...

Robin berättade också att forskarnovan Flint lyckades hitta ett sätt att stoppa nedbrytningsprocessen i Robins kropp. Robin anförtrodde kunskapen om ägget för Flint och visade honom Solstenen (skärvan som legat nära ägget). Flint ville genast forska på den, och använde den i vissa av sina experiment. Han ville att Robin och han skulle ta sig till ägget. Robin vägrade. Flint stal då Solstenen och stack. Detta innebar att Robin återigen, i hemlighet, behövde sandras hjälp för att sluka människor.

Robin vet idag att Flint befinner sig i Värmland under Sonjas kontroll....

Centurion och IO ordnade en plats i sjuksalen på Malmö sjukhus där Robin, instängd kunde få vittra till sin död.

Puh- hann hända en hel del...

2 kommentarer:

Nilo sa...

Glömde säga att det hela avslutades med nyhetsbilder, där det visades foto från begravningen på CNN, etc. På en bild tycktes Sandra ses springa bort från staden.

Nilo sa...

Glömde också nämna att IO skapade en ny förskola åt sin dotter, med hjälp av resurser och kontaktnät.