torsdag 5 juni 2008

Spelpass 1.




Våra hjältar befinner sig i möte med komitten då det framkomemr att flera av de agenter som skickats norrut för att spionera på Röda Sonjas rike i Värmland omkommit. Agenterna har dock lyckats föra ut information som visar att Värmland rustar sig för krig. Vilda diskussioner utbryter angående hur detta ska bemötas, diplomati eller krig. Mötet avbryts dock av ett meddelande om att Röda Sonja befinner sig i novastaden Novus (Ystad). De två novorna IO (som leder Ioniterna och staden Novus) och Centurion (ledare för Milleniegruppen och hemligt kär i sin gamla partner Sonja) ges uppdraget att ta reda på vad Sonja vill och eventuellt neutralisera henne. Hjältarna tar sig till Novus via telerportation och flygförmåga.

Sonja säger sig enbart vilja besöka Novus som alla andra fria novor, och säger sig vara där för att se sig omkring. Hon har med sig en mystiskt klädd nova som döljer sitt ansikte. Detta visar sig sedan vara Joss, Partiekommendant henrik Örns högra hand. Joss avslöjar sig genom att kyssa Sofia- Ios hemliga kärlek.

Sonja erbjuder Centurion en plats vid hennes sida om han underordnar sig och sina soldater. Centurion vägrar. Sonja ger sig då in på ett Milleniemöte och försöker få med sig Centurions män. En av Centurions mannar hakar på, Mackie. Mötet avslutas med att Centurions utflippade och nerknarkade följeslagare Tundra ränner ett spjut genom handen på Sonja. Centurion jagar Tundra därifrån.

IO tar sig hem till sin mänskliga fru Linda och deras barn AN/ Anne. I köket sitter en representant för kyrkan, Ystadkyrkan, som omvänder AN. Linda får IO att lova att följa med på ett kyrkomöte, vilket helt går emot deras överenskommelser om gudar och religion. (IO är själv en gud...).

Då IO kommer till kyrkan visar det sig att prästen Olle samlat ett stort antal människor på en gård. Någon Nova är också där eftersom himlen färgas av enorma eldsflammor. (Flamman...). Olle försöker få AN att gå med i kyrkan och han pekar ut IO och Novus som djävulens anhang. Dt hela slutar med en verbal konflikt mellan IO och Olle, där Olle tvingar iväg IO från mötet och slår klorna i AN.

Centurion får kontakt med en amerikansk agent i malmö som berättar att ett kinesiskt fretag, Yin-tech slagit sig in på svenska marknaden och rustar upp stora delar av skåne. Dessutom har Yin-tech hållhakar på både USA och Ryssland. Centurion sätter sina agenter på att ta reda på mer om företaget. Det visar sig bland annat att Yin-Tech leds av Centurions gamla ärkefiende Hong, en rik nova.

IO ställer Linda mot väggen därhemma. Det visar sig att föräldrar på Ans förskola tryckt på om att hon ska gå med i kyrkan för att få behålla sina lekkamrater. IO lovar att ta hand om problemet.

Under natten ekar fyra gevärsskott i Novus. Novan Sandras fyra kroppar hittas döda. Skotten har avlossats från den gamla kyrkan i staden. För första gången har ett novaliv gått till spillo i Novus. Sandra var nära vän till den enormt mäktiga novan Robin, som förbränns av sina krafter och tidigare tvingades suga liv ur människor för att överleva. Novan Flint lyckades tidigare med teknologi stoppa denna process. Flint är dock inte längre kvar i staden. Robin bor i det gamla badhuset, där han med sitt kraftfält stänger in den unga novan André som har ett dödligt gasmoln runt sin kropp (vilket exploderade under kriget och ödelade Ystad).

Då nyheten om dödsfallet sprider sig vandrar nvor ut på gatorna i Novus med tända sterarinljus iklädda vita kläder.

Inga kommentarer: