tisdag 10 juni 2008

Spelpass 4






Novembermörkret har sänkt sig och snöstormara avlöser varandra. Vårdkasar och marschaller lyser överallt. FNs utredning pågår och i väntan på den ligger kommitténs arbete nere.

Lördag. Klar höstdag. Andreas lagar köttbullar till familjen. Alex, Toms son, kommer och vill leka med Anne. AN får ett vilt utbrott när Tom kommer och promt hämtar hem Alex. Hon får hela rummet att skaka på telekinetisk väg. IO lyckas lugna henne.

Läkaren Magnus på MAS ringer till Centurion och säger att Robin är på väg att dö och har bett om att få prata med Centurion och IO. Tundra, som vakar över byn Klintas säkerhet, ringer till Marcus och berättar att hennes uppdragspartner Jonatan har försvunnit och att alla bybor inte verkar vara vad de utger sig för att vara. Samtalet bryts plötsligt. Millenniekonsulten Spöket skickas i förväg till Klinta för att följa upp. Marcus får sällskap av IO på sjukhuset och går in till Robin. Denne gör ett sista förgäves försök att få tillåtelse att göra sin vampyrgrej för att överleva.

Marcus följer med hem till Andreas och Linda och äter mat och dricker vin. Samtal och mänskligt umgänge. Trevligt. Efter en stund ringer Spöket som har kört fast med Marcus Jaguar på väg till Klinta. Marcus flyger dit och lyfter sportbilen över hindret. Tillsammans kör de vidare till byn.

Läkarnovan Sofia ringer på hos IO. Hon berättar att hon vill symboliskt vigas med Joss igen för att försöka lappa ihop deras familj, för döttrarnas skull, och vill ha IOs hjälp. Hon antyder att hon har varma känslor för IO innan hon lämnar huset med hans löfte om hjälp.

Centurion och Spöket kommer in i Klinta som bevakas av bybor. Tundra är välbehållen, men inga elektriska apparater fungerar inne i området. Jonatan är fortfarande försvunnen. Byn angreps under natten. Fordon förstördes och flera bybor försvann. Centurion jagar ljussken i skogen runt byn när ett stort angrepp inleds. Silveruniformerade soldater med speciella antinova-gevär. Centurion blir nedskjuten av en silvergardist som han sedan skickar långt ut över sjön med en mäktig uppercut. Spöket elektifierar flera gardister innan han blir tagen med överraskning och får rätt mycket stryk. Till slut är slaget vunnet.

IO söker upp Joss i hans gömställe på Kerstins gård men hittar honom i en intim situation med prästinnan. Han sticker genast tillbaka till Sofia som är i full färd med att tända ljus för vigselceremonien. Hon vill först inte gå med på vad han påstår sig ha sett men följer sedan med honom dit. Hon konfronterar Joss och planterar cancersvuster över hela honom innan han lyckas lugna henne. IO tar med honom till ett nytt safehouse långt därifrån.

I Klinta har silvergardisterna avväpnats och fängslats och deras operationsbas i skogen har säkrats. Där finns massa avancerad utrustning från Yin-Tech. Millenniegruppens tekniker och vakter kallas dit i busslaster. Centurion förhör en gammal tant i byn, Gunilla, som avslöjar att de övriga byborna i själva verket är förklädda Svartrockar som har tvingat henne och hennes man till lydnad. Centurion förbereder Operation Svart Igelkott som innefattar att fängsla samtliga före detta svartrockar i byn.

Så, gött mos- jag snodde din text rakt av, Simon. Hoppas det var okej…

När kör vi igen?

Tisdagen 17:e? Torsdagen 19:e Söndagen 22:e? Vad sägs om att sova över här helgen vecka 26 och spela som fan, blir 27-29.

Hoppas sommaren är god mot er!

Inga kommentarer: