torsdag 5 juni 2008

Spelpass 3.

IO leder ett seminarie med en enorm journalistkår som undrar vad som händer i staden, varför fängslas inte Sonja, och vad ska de göra åt André som faktiskt dödade hela Ystads befolkning... IO tar dem med storm.

Centurion befinner sig på Milleniegruppens hyrda hotell i Skanör/ Falsterbo där novorna roar sig med kvinnor och män, sprit och droger. Två ruskigt raggiga människor söker upp honom, en kvinna och en man. Kvinnan är gravid. Deras namn är Axel och Charlotte och de företräder en nybyggd by vid Ringsjön, Klinta. De berättar att de byggde byn för några år sedan och har sedan dess fått det lilla samhället att fungera. På senaste tiden har de ansatts av svartklädda maskerade soldater som bränt deras bilar, dödat folk och tagit sig in mitt i byn utan att någon märkt något. Soldaterna har inte, trots att de kunnat, dödat byn utan verkar ha något annat mål i åtanke. Centurion och paret kommer överens om att Milleniegruppen ska hyras in för att bevaka vad som händer.

Inför kommittémöte och Centurion blir inkallad till Nathan Lang som är orolig. Yin-tech har stora kontakter med amerikanska armén, och amerikanska armén forskar fram nya vapen ämnade att skada novor. Ett nytt sorts stealthflygplan har byggts och i hemlighet forslats till en bas på Grönland. Tio plan hittills men det blir fler. Nathan är orolig för att krig är att vänta. Nathan berättar också att Hong är en av USAs forskare på deras militärbas i Bjuv. Nathan berättar även att Harald är köpt av Yin-Tech.

Kommitémöte. IO och Centurion får igenom att Joss ska ges immunitet mot information. Diskussionen flammar het om vad som ska göras med Sonja. Många vill anfalla men våra hjältar lyckas styra undan detta.

Harald presenterar ett förslag på en ny kommitémedlem. In kommer Hong som representant för Yin-tech. Hong berättar om allt som Yin-tech gjort för Skåne, byggt upp Kristiandstad och många vägar. Dessutom kan företaget erbjuda teknologi som kan fånga in och förvara novakrigsfångar.

Hong vill få kommitén att erbjuda honom en plats på studs och använder sin hypnotiska kraft, en slags partikel som utsöndras osynligt från kroppen. IO, med hjälp av Centurion motsätter sig detta å det kraftigaste, och det bilr en fet konflikt. Tyvärr ser läget inte ljust ut och Hong spöar hjältarna med sitt vinnande leende, sina krafter och sin silvertunga. Beslutet ska precis tas, om Hongs medverkan i kommittén då den vita hajen, Centurion, omärkt reser sig från sin stol, glider genom hallen, fram till Hong. Med ett enda välriktat knytnävsslag flyger Hong genom hela rummet, in i en vägg som raseras. Det blir totalt kaos. Hong ligger avsvimmad, och det strömmar in vakter som är dörädda för både Centurion och IO.

Ja, vad händer nu.... Vi har pratat om någon slags konfliktslag. Vem får rätt att bestämma vad som hände, hur historian ska berättas. Amerika har redan sin åsikt, novorna är livsfarliga och Hong ska stöttas. Vem kommer FN att tro på? Ett stor propagandakrig inledds med Centurion och IO på ena sidan och Hong och hela amerikanska arméns underrättelsetjänst på andra. Kommer det att bli krig?

Inga kommentarer: