torsdag 21 augusti 2008

Session 8.




IO har spenderat natten på sjukhuset där AN och Linda ligger inlagda för observation för sina rökskador. Under morgonen har de två barnen i grannhuset Johansson avlidit på sjukhuset. Ännu har ingen läst artikeln i DN.

IO står i resterna sitt hus, ombedd av Linda att åka dit för att se om något av deras liv återstår. Centurion står en bit därifrån och iakttar IO, som med omänsklig distans rör sig runt i den sotsvarta ruinen. IO minns sitt liv som människa, men han sörjer inte de föremål som hållit honom fast i dåtiden, utan undersöker nyfiket ruinerna. Centurion ser denna omänsklighet, och hur IO inte sörjer, eller ens ångrar händelsen, och Centurion avskyr för första gången sin kompanjon. Detta döljer han dock bakom en vithajs ansikte…

Mängder av novor och människor skriver in sitt stöd för IO och Centurion på forum och diskussionsmötesplatser. Ännu håller kritikerna tyst. Centurion läser allt, och gräver ner sig med självdestruktiv intensitet. Han avbryts av Linda som önskar att han ska komma till hennes sjukhussäng. Centurion beger sig till sjukhuset. Han köper choklad och blommor på vägen.

I sjukhusrummet ligger en liten skrämd och rökskadad Linda som berättar att hon inte längre har några vänner, korten och blommorna är från Andreas (Ios) affärsbekanta och kusinen Cajsa. Hon tackar Centurion för hjälpen, och bekänner att hon inte länge vet vad Andreas gör på dagarna eller vem han är. Hon säger att hon dock aldrig kommer att sluta älska honom. Till slut uppger Linda intention med mötet- hon ber Centurion försöka se om IO har någon annan, bara för att lugna henne. IO vandrar in genom dörren och avbryter samtalet. IO kramar om och kysser Linda och säger att de båda tackar honom så mycket…

IO och Sofia besöker AN, med förevändningen att Sofia ska kolla till AN. Efteråt går de till fikarummet längst ner i sjukhuset och dricker två svarta kaffe. Sofia försöker få IO att ge upp Linda och följa med Sofia.

Under tiden träffar Centurion AN, som uppvisar sina krafter, och de småpratar lite. Centurion lämnar henne och går ner till fikarummet, där han vandrar in precis då Sofia kastar sig om halsen på IO och kysser honom. IO hinner precis teleportera dem därifrån, så Centurion ser ej denna hemliga kärlek.

IO leker med AN, och de snackar.

Ett extra kommittémöte kallas, eftersom amerikanska armén vill mötas diplomatiskt för ett tillkännagivande av något slag. Centurion kastar sig in i debatten på Internet, i den våg av kritik som sköljer över novorna. Människorna blottar sitt hat och sin rädsla. Centurion skapar aliaset Perikles och ger sig in på nova-fiendernas sida och skapar kontakter med fienden. Han får ett pm från Xerxes som säger att väntans tid är över, snart kommer novorna sköljas bort från Sverige.

IO kallas in till Linda, och hon undrar var de ska bo någonstans nu. Linda vill ha tillbaka Andreas, och IO blir rasande. Linda vill att IO ska dölja sin identitet, bli människa så att de kan bo ifred. Hon säger att hon hatar honom, och att det är hans fel att husen brann ner. IO säger att AN kan umgås med novor nu, oh de kan ha en plats i den samlingen. Linda avskyr IO, och vill att han ska sluta låtsas vara den personen- och bli som Andreas förr i tiden. IO säger att Andreas är död och spelar upp mängder av ansikten och röster inför Linda som får panik och skriker. In kommer Centurion som hört skriken. Han slår upp IO mot en vägg. Linda vill att IO ska gå, och Centurion uppmanar honom att lyda henne. På väg ut möter IO AN som undrar om de bråkat. IO säger att så är fallet, och AN rusar förbi sin pappa (IO) och kastar sig i mammas säng.

Möte med kommittén. General Sanders presenterar sig, en blond fet man med tunt hår, som röker. Han berättar att städerna Helsingborg och Kristiandsstad nu står under beskydd av amerikanska armén, allt novavåld kommer att bekämpas.

IO tar en refreshmentscen där han står och skriker på toppen av turning torso, där han möter teknikern Kevin, som tycks vara i färd med att bryta sig in/ spionera på Centurion- men det fattar inte IO.

Centurion super med Tundra, och de hamnar i samma säng, och sover, och något mer.

Fulla aspektpoäng.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mycket händelser för så lite spel.
Vi måste spela snart igen!