fredag 5 september 2008

Spelpass 9.




Den ovanligt långa och kalla vinter som legat över Skåne som ett lock av snö i snart tre månader börjar sakta tyna bort. Det är februari, och vårsolen smälter snön och blottar allt det som täckts därunder. Steg för stegs avtäcks sanning och den punkt närmar sig då ingen längre kan undvika att välja sida, för eller emot, människa eller monster.

Under de dagar som gått har människor från hela världen kommit resande till Skåne, flera tiotusentals vitklädda människor från japan, Usa, östeuropa, afrika, från överallt. De strömmar in via flygplatserna i Malmö och Köpenhamn och via färjorna. Trots en del undersökningar har IO och Centurion haft svårt för att ta reda på vad dessa människor vill- och vem som planerat det hela. Klart är att de bosätter sig i svenska hem, oftast långt borta från städerna.

Även general Sanders, med sin militärbas i Bjuv och Helsingborg, har varit aktiv. Nyligen skedde en dramatisk händelseutveckling kring den flickan, Fanny, som vid ett angrepp av Nomader i en by i närheten av Halmstad utplånade ett stort antal människor då hon tappade kontroll över sina krafter. Hon flyttade efter händelsen till släktingar i Hässleholm. Trots påtryckningar från både IOniter och Milleniegruppen vägrade släktingarna låta henne få kontakt med andra novor, eller besöka Novus. En natt klev en av tonårspojkarna i huset, sextonåriga Martin Friman, in i Fannys rum och mördade henne med arton knivhugg.

General Sanders har nu instiftat hedersutmärkelsen Heroe till de människor som ställer sig i första ledet och slåss för mänskligheten, som så många förut- Jesus, Wallenberg, General Patton och General Custer. Dessa människor förtjänar ett särskilt omnämnande, en tapperhetsmedalj. General Sanders har förkunnat att denna kväll ska Martin Friman, som första människa i världen, få Heroeutmärkelse. Ceremonin kommer att ske på Mariatorget i Helsingborg.

Då spelet börjar befinner sig IO i skumraskaffärer- han har nämligen kallat till sig sin toppadvokat från Vinge (som trots allt klarat sig genom inbördeskriget). Inne på Ios kontor, som flödar av mystiska tyger som ändrar färg och form, inviger IO advokaten i ett mycket speciellt uppdrag. Han ska förbereda för att Linda eventuellt kommer att lämna IO och försöka få vårdnaden om AN. Advokaten (Sidbena, slickat hår- elakt leende) ska förbereda sig, med alla medel tillgängliga, så att IO får ensam vårdnad. Detta innebär bland annat att förfalska bevis. Advokaten ger sig av och ett par slag slås för resurser och kontaktnät. Advokaten förbereder för att ifrågasätta Lindas mentala hälsa- hon var trots allt hjärntvättat av partiet och Hong- vem säger att hon tillfrisknade?

Centurion vaknar i en okänd säng, och inser att någon stirrar på honom. På en stol sitter Tundra fullt påklädd och frågar vem Linda är- som han viskat om i sina drömmar. Centurion klär på sig och försöker undvika att berätta. Tundra hotar honom till att berätta (konflikt..). Centurion säger inte emot när Tundra föreslår att det var Ios fru som han pratade om i sömnen. ”Jag har inget emot att dela dig”, säger hon. ”Men jag vill veta med vem”. Därefter försöker Centurion få Tundra att inte berätta detta för någon. Han misslyckas och får bara ett leende, och ett ”kanske det”, som svar.

IO övertalar Linda att flytta in med AN på Centurions hotell- vilket både An och Linda tycker är en strålande idé som de redan pratar med Marcus (centurion) om…

Centurion använder sina Internetkontakter där han låtsas vara novafientlig och får reda på av Xerxes att människorna som komemr till Skåne tillhör en kristen grupp som samlas för att stödja en icke-våldet i kampen mot novorna. Man kommer att använda Gahndi och engelsmännen i Indien som förebild för att driva novorna ut ur Sverige. Hundratusentals människor från hela världen är att vänta, till en enorm tillstsällning som kommer att vara i en hel vecka…

Evenemanget på Mariatorget i helsingborg inleds. Centurion tittar på det hela på teve på hotellet, och IO är på plats.

Gatorna i Helsingborg är översvämmande av människor, överallt flyger helikoptrar med kameror eller prickskyttar. Gatunätet ser från ovan ut som överfulla myrgångar, Helsingborgs trånga gränder är tjocka av människor. Bland människorna vandrar silvergardister och amerikanska soldater. General Sander har låtit bygga en scen på Mariatorg där han själv står, Hong och Miriana- den nova som först slogs för amerikanska armén, sen hjärntvättades av Partiet och nu är tillbaka på jänkarnas sida. Vid hennes tinningar syns metalliska inplantat liknande de Flamman hade…

General Sanders talar till folkhavet, och hemma i tevesoffan får Centurion höra hur kommentatorn lägger ut texten om att Sanders verkligen anstränger sig för att bli en mediaperson. ”I am a scandinavian”, skriker generalen i mikrofonerna och hela torget vrålar- och IO använder sina krafter för att stänga alla sändningar från platsen. Hemma i tevesoffan blir Centurions teveskärm svart.

Martin Friman kliver upp på scenen för att motta sin Heroutmärkelse. Han går fram till general sanders- Martin med hukande gång, denna smutsiga tonåring med keps och finnar och ett fånigt flin. Sanders öppnar en ask och visar publiken en strålande och överdådig medalj. I samma stund ser IO ett virrvarr av rörelser på scenen. Plötsligt står Tundra där mitt i blanddem- en amazon endast iklädd höftskynke. På sitt långa spjut har hon Martins avhuggna huvud. Martins kropp faller långsamt långsamt (tiden står nästan still) ner i folkhavet, och från huvudets avkapade hals sprutar det ner blod över Tundra.

General Sanders kastar sig i skydd, med hjälp av Hong. Miriana växer till enorm storlek med varulvliknande behåring och armar stora som trädstammar- hon upptar halva scenen. Miriana slår ner Tundra i golvet på scenen, och slår på henne en gång till med knutna nävar så att hela scenen faller samman. Det blir kaos i publiken och soldater skjuter vilt. Mitt i detta teleporterar sig IO in på scen för att få med sig Tundra.

IO dyker upp bredvid Miriana, som håller en väldig näve runt Tundras hals. IO och Miriana går in i konflikt. Hon slår honom så att han flyger mot ett av husen men IO gör en volt i luften och ställer sig på benen. Flera av silvergardisterna har fått syn på honom och avlossar sina novadödande vapen (+2 skada mot novor). Detta är nålprojektiler som skjuts med automateld och som exploderar vid impact…

Ios intention är att få med sig Tndra. Silvergardisterna och Mirianas intention är att tvinga IO att lämna Helsingborg.

Mitt i allt detta kommer Centurion inflygande. Som den rutinerade legoldat han är så har han på sig huva och har med sig ett prickskyttegevär. Centurion gömmer sig i ett rum i ett hus vid Mariatorget. Inne i rummet gömmer sig två barn i en våningssäng.

Centurion använder sig av sina krafter att störa andra novors krafter för att göra Miriana försvagad så att han kan skjuta henne och crippla henne. (Intention).

En vild strid utbryter. Centurion upptäcks och blir beskjuten från helikoptrar. Miriana byter intention, till att slå bort IO länge nog så att hon kan slita huvudet av Tundra. Vilket hon lyckas med- IO får ge sig och drar. Miriana lägger sina väldiga händer runt Tundras huvud och runt hennes kropp och sliter henne i två stycken.

Kvar blir Miriana och Centurion. Mirianas intention är att lyckas dra genom att riva huset där Centurion är- Centurion vill skada Miriana så att hon blir handikappad for life. Simon låter Centurion ge sig då han ligger i underläge rejält och Miriana rusar rakt in i huset och slår med taktisk förmåga (Militär träning, eller något…) sönder bärande väggar. Huset rasar samman.

Centurion står i dammet och kaoset. Han sliter av sig masken och hjälper de amerikanska militärerna att rädda människorna från det rasade huset, och de lyckas rädda alla från att avlida (!). Därefter ger Centurion order om att milleniegruppens mobila akuttema ska skickas till Helsingborg. Hela staden är full av skadade människor, damm från höghuset som rasade, förvirrade soldater som är beväpnade, mm.. Refreshmentscen!

IO återvänder till Lindas rum på hotellet. AN sitter på sängen och har nu en elvaårings kropp- flicka med långsmala ben. Hon skriver på ett block med otroligt vacker skrivstil som täcker arket, på vissa ställen skriver hon bokstäver och meningar i flera lager ovanpå varandra, men man kan ändå läsa vad det står. Hon tittar upp på IO och ler, och hennes hand fortsätter skriva.

IO är trött och smutsig och skadad och vill duscha. Linda slår skrämd ihop en dagbok som hon låser och berättar att hon måste säga något, något om IO och hennes vän Marcus (Centurion…). IO vill veta men tvingas in i duschen först.

Linda berättar att tidigare samma dag kom en halvnaken kvinna till lägenheten, en amazon som trängde sig in, och berättade att Marcus sagt att han älskade Linda, och att han gjort mycket intima saker med henne. IO berättade att Tundra nu är död. Han övertygade henne (social konflikt) om att Marcus är en för bra vän till henne för att någonsin kunna ha sagt något sådant.

Linda vill att de ska åka bort. IO säger att han inte kan lämna skåne i det här läget. Linda frågar vad som är viktigast. ”Jag vet inte”, säger IO och anspelar på ALLT (Frågans nyckel- ”är jag Gud?”). Io säger- ”Jag ska försöka göra allting rätt”- och drar.

I den stunden går IO upp en ”kraftnivå”- en levell sexa och han blir något annat- en urkraft. Han får taint- han blir omänskligt i mnniskors ögon och närhet- vilket han får som aspekt. Vi klarlägger att varje kraftökning kommer till priset av mer omänsklighet. Man kan inte både vara Gud/ monster och människa samtidigt. Man måste välja…

IO är nu mäktigare än nästan alla andra varelser på jorden.

IO åker hem till Sofia, får healing och sex- refreshmenstscen.

IO upptäcker nya användsningområden med sin kraft- han kan återuppbygga sitt och Lindas gemensamma hus. Dock helt utan några som helst tecken på Andreas (Ios människonamn) existens. Huset blir också (vilket vi etablerade i efterhand) ”hemsökt” av Ios medvetande, kryddat, smaksatt, befläckat. Det kommer att vandra mellan färger och former likt IO själv, det kommer att viska Ios minnen, likt ett hemsökt hus…



Inga kommentarer: