söndag 17 augusti 2008

Spelpass 7.


IO och Centurion återvänder till ett snöigt Sverige i slutet av januari. Klimatet mellan novor och människor har hårdnat betydligt, och även Centurions läger för Milleniegruppen i Falsterbo är ”belägrat” av Ystadkyrkan.

Hos de ”grekiska gudarna” vid Snow Hill har en fråga väckts i IO, en fråga han länge skjutit upp. Är jag Gud? (Frågans nyckel)

Nathan Lang har fått reda på att han ska ersätta de amerikanska militärerna i kommittén.

IO återvänder hem till en lycklig Linda, som saknat honom. Hon berättar att AN berättat om att hon själv är messias och ska rädda mänskligheten genom eld, tillsammans med en brinnande ängel. När IO kommer upp på Ana rum hänger Flamman utanför fönstret och pratar med AN. Flamman drar.

IO kelar med sambon Linda då Sofia ringer och avbryter och vill att han ska komma. IO drar dit och blir övertygad av Sofia att älska. Efteråt vill Sofia att han ska välja mellan henne och Linda. IO lyckas skjuta upp beslutet.

Centurion träffar på Stålis som blivit abnorm och konstig, han har förändrats av sin kraft.

Centurion beger sig till Nathan Lang för att få honom att jobba för Centurion och kartlägga Yin-Tech. Samtalet avbryts av ett telefonsamtal från presidenten. Centurion väntar utanför. Nathan kommer ut och berättar att presidenten och en general Sanders informerat om att Nathan kallats hem, ingen amerikan ska finnas representerad i kommittén och USA ska bara representeras i Sverige genom militär makt. General Sanders kommer till Sverige för att styra upp händelserna.

IO försöker få Linda att gå med på att flytta. Det hela slutar bara i bråk. Centurion kommer dit ensam och snackar med en städande söt Linda. De finner båda gemensamma åsikter i sin mänsklighet. Centurion vet att han är människa. Centurion blir plötsligt förälskad i Linda, som dock ej märker detta, eller besvarar kärleken. (Den obesvarade kärlekens nyckel).

Kommittén samlas och ett vilt bråk utbryter där Centurion hävdar att man ska skriva in att kommittén förbjuder/ ställer sig mot amerikanska operationer i Sverige. Harald vill ej detta, men tvingas ge sig. Kommittén författar en text om detta.

IO tar med Centurion för ett privat samtal och berättar om sina våndor med Linda och Sofia. Det hela avbryts av våldsamheter utanför. Stålis har blivit vansinnig och plöjer bland Ystadkyrkans anhängare. Han har blivit deformerad. IO räddar de kristna, och Centurion drar med sig Stålis ut över vattnet och släpper honom i havet. När han svimmat tas Stålis med till en äng. Till slut placeras han i förvar i Egypten, instängd i betong (!).

Under bråket med Stålis inser Centurion att han ska skydda människorna, som är svaga och behöver hans hjälp. (Beskyddarens nyckel)

IO och Centurion söker efter Flamman, och tar reda på att hon färdats mellan militärbasen i Bjuv och Ystadkyrkan. Då ringer Linda till Centurion och säger att Flamman är där och huset är i lågor. Hjältarna drar dit. Centurion räddar Linda ur flammorna och IO ger sig på Flamman som tagit AN och är på väg därifrån. En vild strid uppstår då Ios hus brinner ner och även grannens. Till slut besegras Flamman och Centurion vrider nacken av henne och räddar AN. Flammans döda kropp landar som en säck dött kött i snön framför det brinnande huset.

IO lyckas med sitt supersinne lugna ner AN och Linda och få dem ur sitt trauma, och minska risken för traumatisering för AN.

Ja en del regeländingar också. Aspekter förändras och även skadesystemet. Ingen av karaktärerna har aspektpoäng kvar, och IO har två skador.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skriver här sålänge, i avsaknad av Kamp-sidan.
Har tänkt på två aspekter för IO:
-Den hängivne fadern.
-Hopplöst förälskad.
Tror att de kan va roliga.
Bra skrivet, men en sak. IO berättade aldrig för Centurion att han var förälskad i Sofia. Bara att han inte hade det bra hemma hos Linda. Han kände sig instängd. Viktigt, viktigt.

Nilo sa...

Ja, hyfsat viktigt!!!

Jag ska vid tillfälle lägga upp våra modifieringar av reglerna här, i väntan på Kamp.

Aspekterna låter mkt bra!!