måndag 22 september 2008

Spelpass 10.



Centurion är upptagen av hjältedåd på annan ort. Kvar finns IO och en märklig luffare med ryska armébrallor som drar runt på Malmös bakgator…

Den tid av snö och mörker, stormar och kyla som hållit Skåne och Sverige i ett stålgrepp håller sakta på att dö undan. Snön smälter och solen visar sig och lockar fram människor ur husen, binder samman de sargade byarna och skänker hopp i rosenröda kinder. De nästan hundratusen vitklädda kristna människor som tillfälligtvis bor i Skåne sätter sina spår. Överallt syns klotter- Christian Travellers och en enorm känsla av gemenskap, framtidstro och kärlek sprider sig bland människorna.

Överallt på stan syns de vitklädda, de står och pratar och kramas och vandrar barfota genom den kall staden. Novaägda fabriker har visat sig stå utan arbetare, novor betjänas inte längre i barer och affärer och novaföretag motarbetas på alla sätt. Då polisen tillkallas dyker de inte upp… Budskapet är tydligt-novor ska låta sig styras av en mänsklig regering böja sina huvuden för herre, Jesus Kristus… Novorna känner ett allt starkare utanförskap och bland människorna växer en gemensam känsla av sann lycka. I natt börjar den första av sju planerade kvällar med bön och samling på fälten utanför Åkarp och Malmö…

IO visar Linda och An den plats där huset stod. Grannarna står på gatan och tittar skeptiskt på IO. IO bygger med en fingerrörelse upp huset där de bott. Det är dock något mycket märkligt med huset, som om det är ett minne av själva huset- en efterhandskonstruktion, med böljande lätt elastiska tegelstenar och i fönstren syns vita kattvarelser som drar förbi och försvinner. Linda pekar finger åt IO och skriker Ta bort det! med en handrörelse försvinner huset. AN blir ledsen och vill ha huset. Grannarna blir vansinniga och en av Andreas (IO) gamla vänner på gatan slänger en flaska mot honom, han stoppas av de andra människorna ”inte så, inte på det viset…” Linda beställer en taxi, men taxichauffören vägrar köra med IO i bilen.

Fjodor sitter i Cajsas kök (hon bor i en villa i Malmö) och tjuvlyssnar på Cajsas och Cajsas pojkväns Mats konversation. Mats undrar varför Cajsa låter Fjodor bo där och det gör väl Fjodor också. Han bor i källaren. Mats vill att Cajsa ska se till så att de kan träffa Cajsas kusin Linda. Cajsa går för att ringa Linda. Då ser Fjodor genom dörrspringan hur Mats tar upp ett fotografi ur plånboken. Bilden föreställer en kvinna mycket lik Cajsa och Mats slickar på bilden. Sen ser han Fjodor och går in i köket. Mats insinuerar att Fjodor kan ta Cajsa, eftersom deras förhållande inte är på riktigt… Fjodor ser också att Mats bär runt på en rätt rejäl kniv i bakfickan, som Mats försöker dölja.

IO har en sexscen med Sofia på sjukhusets översta våning, som fortfarande är utrymd efter incidenten med Robin Lang. Sofia vill att IO ska välja, och han säger att han redan valt, det finns ingen tvekan, det enda problemet är hur de ska göra med AN.

Fjodor går på stan med Cajsa och Mats. De träffar Linda och snackar på ett fika. IO är ute med AN och köper kläder till denna treåriga tonåring som börjat vilja ha vuxenkläder- bh:ar och annat. IO och AN slår sig ner vid bordet. De snackar lite.

Fjodor går med Mats på stan och Fjodor använder sina krafter för att dra ur kniven ur bakfickan- Mats säger att han har kniven för självskydd.

När Linda och IO är hemma upptäcker Linda en spermafylld näsduk i sin handväska. IO fixar så att en av Milleniegruppens mänskliga vakter ser efter Linda och AN då de bor på Centurions hotell.

Fjodor somnar och har en dröm där han ser en sjö i skåne högt uppifrån. I drömmen kastas han ner mot vattenytan och långt ner under vattnet. Där ser han ett mansansikte med runda stålglasögon (Henrik Örn…) som kallar på honom. Fjodor minns att denna mannen var med tillsammans med Hong. Fjodor minns känslor av triumf och hur de stod tillsammans i ett torn och tittade ner över ett inhägnat fält. Där nere marscherade soldater, eller människor av något slag fram och tillbaka, precis efter deras minsta order, och det var en stor njutning att se allt detta och känna perfektion.

När Fjodor vaknar är Cajsa i rummet och rotar bland hans saker och fotograferar. Hon pratar bort det hela. Cajsa berättar att hon ska till det kristna mötet ikväll för att hålla koll på läget.

IO har hört talas om ett möte i Novus. När han kommer dit har novor samlats som alla har affärer och fabriker som lamslagits av de mänskliga protesterna. En plan läggs för en nova-polismakt i landet. IO säger att han dock ska försöka åtgärda det hela först och ber om novornas hjälp- detta blir ett hjälpslag för kontaktnät som kan användas sedan…

Fjodor tar sig till kvällsmötet med Christian Travellers. IO tittar på det på teve och väntar på ett tillfälle att ingripa. Fjodor rör sig genom människohavet. Hundratusen lyckliga barfota människor som talar i tungor, bär kors, kramas och ber till herren. Någonstans i folkhavet ser Fjodor Cajsa tillsammans med några svartklädda män och en märklig kvinna klädd i rosa burlesq-kläder med spets och en kort kjol.

På scenen pratar Olle till massorna och eggar dem. Hongs syns i bakgrunden, vilket Fjodor ser. En väldig kör sjunger, ett kristet hårdrocksband spelar, präster från olika länder sjunger och skriker och ropar halleluja. De fem teveskärmarna visar bilder på Jesus. Explosioner hörs och väldiga fyrverkerier syns på himlen. Total extas. Totalt kaos. Total glädje i folkmassan. Alla är vitklädda.

Fjodor kastar sig ner i en skugga mellan folken och dyker upp bakom scenen. Han kliver ut mellan två lastbilar och blir nästan upptäckt av några av de hundratalet vakter som befinner sig på baksidan av scenen. Bara Fjodors militära träning och han skuggor gör att han kan dyka under en bil och kasta sig genom skuggorna fram till scen. Han dyker in i en skugga och kommer fram i en annan längre fram.

Då Olle fått publiken till extas står IO plötsligt vid scenkanten och vandrar upp på scen. Teveskärmanas bilder på Jesus bleknar bort och fem versioner av en bild på IO dyker upp (resultatet av det slag för kontaktnät som IO fick för sitt möte i novus).

IO går in i konflikt med Olle (primärt) och Hong (som hjälpare). IO vill få folkmassan att se IO som fredlig och novorna som vänner och medmänniskor (nåja…) Hong visar sig ha hypnotiserat massan att se IO som en svart ondskefull demon. Det hela ser ut att bli en rätt ojämn fight där IO piskas rejält men då dyker en svart figur upp längst bak på scen, i skuggorna…

Fjodor teleporterar sig in band skuggorna längst bak på scenen där ingen ser. Fjorod har nämligen sett Hong och bestämt sig för att oskadliggöra Hong (intention) genom att kväva honom med skuggor tills han svimmar, så att Fjodor kan ta med sig honom och fråga ut honom.

Med hjälp av Hongs hypnotiska kraft som svävar ut överpubliken rusar Olle massorna mot IO, och publiken störtar mot scen för att slita IO i stycken. Det hela vänder dock då Hongs krafter försvinner, Hong blir helt enkelt (bortom allas synfält) inlindad av svarta skuggor som växer upp omkring honom, hugger tag i hans hals och drar honom mot en svart fågelfigur som sitter uppe på en väldig högtalare. Fjodor har blivit halvt demon med stora vingar och en växande svart näbb och sliter till sig Hong som en med en lasso. Hong slår ner sina stålnaglar i metallgolvet och klorna drar upp långa revor då han obönhörligt slits närmare Fjodor. Till slut kastar sig Hong rakt mot Fjodor för att slå bort honom och kalla på hjälp. Detta hjälper dock ej, eftersom Fjodor nu nästan helt blivit demonen Nephilim. Hong sitter nu mitt framför honom, framför högtalaren, omsluten av väldiga svarta vingar. Hong ändrar nu taktik och intention och börjar förtrolla Fjodor och skapar minnesbilder av hur de var vänner för att ge Fjodor bilden av att de var bästa vänner. Hong skrattar åt Fjodors desperat ”Vem var jag!” Kraften i den Svarta demonen blir för stark. Hong omsluts av svärta som borrar sig ner i hans strupe och släcker hans medvetande. Fjodor blir en svart demonkorp som bärandes på en avsvimmad Hong kastar sig ut över folkhavet och flyger strax ovanför deras huvuden, dyker ner i en skugga och försvinner.

Under tiden har IO kämpat mot Olle. En Olle som fanatiskt hävdar att Novor är satans änglar (Aspekt) och Jag är Guds röst (aspekt). Det hela ser dock mörkt ut, och IO tycks övervinna folkhavets gunst. Hans intention är att spräcka deras övertygelse och få dem att tvivla. I slutskedet av konflikten byter plötsligt IO intention till att få även Olle att tvivla. IO låter sin logik och sina varma ord förvränga Olles sinne och plötsligt står prästen Olle framför IO- krossad av tvivel. IO vänder sig mot publiken, delar den likt ett hav med en gest med sina händer. IO går ner för trappa och låtsas snubbla så att flera kristna rusar fram och hjälper honom. Då IO vandrar mellan de troende hör han kristna hymner sjungas, men namnet jesus har bytts mot IO.

Redan samma natt reser tusentals Christian Travellers hem till sina hemländer med sin tro krossad, olyckliga, eller nyfrälsta med en bild av IO långt inne i sina hjärtan.

Fjodor tar Hong till en övergiven fabrik i Malmö. Skotthåll överallt. Han fängslar Hong vid en stol. Då Hong vaknar hotar Fjodor honom för att berätta sanningen. Fjodor vinner konflikten, och under hån berättar Hong sanningen- det som hänt med Fjodors familj är att Fjodor själv torterat dem och dödat dem. Hong berättar ingående om de scener som utspelade sig i det lilla huset på landet i Småland och Fjodor får spel och slår sönder Hong och stolen och alltihopa och kastar sig gråtande till golvet.

IO åker hem till Sofia med skumpa för att fira. Hennes säng är tom. Hon har lämnat ett brev där hon berättat att Röda Sonja skickat ett brev med en bit av Sofias dotters finger. Sonja kommer döda henne om inte Sofia åker dit och samarbetar. Sofia vill att IO ska stanna i Skåne och kämpa här. Sofia har tagit kontakt med sin vän i Karlstad, Jesper Ljung. Även Joss kommer att försöka befria döttrarna, enligt Sofias brev.

Fjodor har blivit den Svarta fågeln utan att han minns vad som hänt, demonen tog över honom. Han vaknar i en gränd i Limhamn (en numera raserad del av Malmö, där det fortfarande finns minor, och där gängen och uteliggarna bor). Någon kissar honom i ansiktet. Det visar sig vara några killar som Fjodor slår ner och får att veta hut. Fjdoro återvänder till lagerlokalen med Hong. Dörrarna står öppna och Hong är borta.

Fjodor tar en refreshmentscen där han dricker te med Cajsa i köket. Cajsa väntar på Mats som av någon anledning inte dyker upp. I konversationen framkommer att Cajsa var i Sverige under åren då partiet styrde som värst men hon verkar inte vilja berätta vad hon gjorde under Vindarnas natt och tiden efter…

IO har en scen med Linda där hon berättar att hennes mobil är stulen. Linda misstänker den där nya som flyttat in hos Cajsa och ber IO kolla.

IO tar sig till Cajsa och vandrar in. Han får Fjodor att berätta att Fjodor tappat minnet och att han inte minns när han kom till Sverige eller vem han är. Det hela verkar duktigt mystiskt. Telefonen ringer från Centurions hotell. Vakterna har tagit en man utan byxor utanför Lindas rum. Mannen hänvisar till IO. IO åker dit och träffar Mats. Mats visar sig vara en galning som tror att han och Linda vigts på en annan planet… IO sätter honom på mentalsjukhus.


Känns som om de här sammanfattningarna bara blir längre och längre, måste nog dra ner på det snart, tur vi ska ta paus snart... :)


Inga kommentarer: