måndag 22 september 2008

I korpens skugga


I enighet har nu beslutats att vi inom kort siktar på en säsongsavslutning på denna andra kampanjen i något som mycket väl skulle kunna vara en trilogi. I elfte avsnittet, eventuellt tolfte ska vi hitta en punkt som är lämplig att frysa för fortsättning om några månader. Då kan vi också ha låtit lite tid gå och ändra på situationen på samma sätt som vi gjorde mellan Vindarnas natt och Stormarnas tid.

I samband med detta introduceras också en ny rollperson som ska spelas in dessa två sista spelpass, och sedan vara med i nästa säsong. Karaktären heter Fjodor Vassilitj och Calle.

Fjodor är en f.d. rysk soldat med minnesluckor. Vad han inte minns är att han fick sina krafter före alla andra novor, långt före…. I början av 1900-talet exploderade Tunguska i Sibirien (av något, en meteorit, ett ägg som brakade ner från rymden…) och Fjodor är faktiskt den enda novan vi stött på i kampanjen som inte växt upp på svensk mark, och påverkats av det som finns i det svenska urberget. Frågan är om han ens är nova? Vem vet?

Vad Fjodor minns är att han hade en familj, Lubliana och barnen Erina och Viktor och att de bodde i ett hus i Sverige. Därefter minns han ingenting mer än minnesbilder. Bland annat ser han ett ansikte i sina drömmar som tillhör en man med metallhud (Hong), och Fjodor letar efter denna nova för att få svar om sig själv.

I själva verket är det så att Fjodor har en tatuering på sin underarm (precis som Calle…) föreställande en svart korp. Ur denna korptatuering kommer hans novakrafter- att kontrollera skuggor på olika sätt. Fjodor har en mörk och en ljus sida, han kan vara en kortväxt armésnubbe med rakat huvud, eller en storväxt ondsint skuggtäckt hemsk figur. Men, han har även en annan sida. En tanke är nämligen att en demon finns i tatueringen (eller ÄR Fjodor, eller bor i Fjodor, eller skapats av Fjodors undermedvetna för att förklara hans novakrafter…? Who knows..?) Fjodor kan tas över av denna demon och blir då en fruktansvärd fågelhumanoid som är mycket ”ond”. Han minns inget av detta.

Novahypnotisören Hong tog fram demonen (kallas Nephilim i Fjodors mardrömmar…) ur Fjodor och använde honom som kompanjon vid koncentrationslägren. Fjodor plågade då och mördade sin egen familj (som han nu letar efter…) men det minns han inte.

Under slaget i Limhamn var Nephilim med och höll precis på att krossa Centurion då Hong blev skadad och tappade kontrollen över Fjodor. Fjodor blev sitt sanna jag framför Centurions ögon, och Fjodor lämnade slagfältet och Centurion som blev liggande på marken.

Fjodor har även hört talas om IO och Flint och söker efter dessa novor för att få svar om vem han själv är… Han är alltså en vandrande ”bum” som söker efter sina rötter. Fjodor bor för tillfället hos Cajsa, som han räddade undan några rånare. Hon låter honom bo hos sig av någon märklig anledning, och Fjodor har också lyckats kära ner sig i Cajsa.

Så här skriver Calle om Fjodors krafter:

Fjodor´s krafter handlar i största del om att skapa och manipulera materia som ser ut som ett tjockmörker, en sorts skuggor. Detta mörker verkar formas ut ur en Tatuering föreställande en svart Korp han har på högra underarmen.

Oftast används detta mörker för att skapa flertalet tentakler uppbyggda av mörker, för att manipulera saker eller anfalla moståndare, nästan som extra armar. Han har också setts använda mörkret som en sköld mot inkommande attacker, omringa och kväva motståndare och det ryktas även att han kan försvinna in i en skugga för att komma ut ur en anna skugga på ett helt annan plats. Dock så verkar användandet av dessa krafter påverka Fjodor`s personlighet avsevärt, till en mörkare person.

Aspekter
"Demontatuering"
:Var kommer den ifrån? Varför fick just jag denna kraft? Vad har det för konsekvenser med denna kraft? Vad är jag utan den?
Glömt liv/Minnesluckor :Hongs hypnos har gjort att de sista två åren helt försvunnit ur Fjodor´s minne och att åren innan det blivit mycket suddiga.
Hemlig kärlek :Kajsa verkar den varma och härliga personen jag alltid letat efter. Ska man våga öppna denna dörr?
Två sidor av samma mynt :Något dolt, mörk och mycket farligt har kommit med krafterna. Hittils verkar det vara förankrat i Fjodor´s sinnestämmning. Men vilken av sidorna är verkligen jag?
Sargard krigsveteran :Krig och elände har satt sina spår i Fjodor. Trasiga kroppar och krutrök finns det gott om i hans drömmar. Mottot "Alltid redo" har en helt annan innebörd än scouter för Fjodor.

Nycklar:
Den förlorade familjens nyckel- 1 xp varje gång ämnet tas upp.- 3 xp varje gång det efterforskas och letas efter aktivt.
Två sidornas nyckel- 1 xp varje gång det kommer fram i spel.- 2 xp varje gång det ställer till problem för karaktären.- 5 xp varje gång det ställer liv på spel.

Inga kommentarer: